atom feed1 message in org.openoffice.fi.devMuokkaa - Toista tai Toista
FromSent OnAttachments
Risto I. JääskeläinenJun 12, 2008 2:40 am 
Subject:Muokkaa - Toista tai Toista
From:Risto I. Jääskeläinen (rist@jippii.fi)
Date:Jun 12, 2008 2:40:14 am
List:org.openoffice.fi.dev

Hei!

Vaikka tarkoitukseni on edelleen tuottaa myös kooste parannusehdouksista ja mahdollisista suommennosvirheistä, otan esille yhden asian, jossa joutuu selostelemaan enemmän kuin pitkään luetteloon sopii.

Siis Calcin Muokkaa (Edit) valikossa on rivit Toista(Redo) ja Toista(Repeat) alekkain. Ylemmällä perutaan Kumoa-komennolla tehty muutos (tai muutoksen peruutus) ja alemmalla Toista-komennolla kerrataan joku aiempi komento. Kun komennot ovat aktiivisia samaan aikaan, tulos on ainakin useissa tapauksissa molemmista Toista-komennoista sama. Alemmmalla komennolla voi kuitenkin luoda uutta, toistamalla vaikka aiempaa muotoilukomentoa uusiin soluihin.

Jos vaikka jonkun mielestä nuo ovat jo nyt parhaalla mahdollisella tavalla nimetty, niin rohkenen silti ehdottaa, että jotain tehtäisiin. Esim. "Kertaa"-nimitys alemmalle ei vaatisi edes pikanäppäimen muutosta. Kuvittelisin, että kokeneille käyttäjille toiminnon lihasmuisiin tallennetun suoritustavan muutos on paljon suurempi kuin vain tekstin muutos. Jos ei pikanäppäin eikä asema valikossa vaihdu, uskosin, että tekstin muutoksen voi sietää?

Vertailuun 100 000 käyttäjän kanssa pitäisi jotenkin saada mukaan myös ne n. 1 000 000 potentiaalista käyttäjää, joille jotkut piirteet voivat olla vähän aloituskynnystä korottavia.

Nyt ei muistu mieleen, että "kertaa" olisi jotenkin jo varattu sana OO.o:ssa.

Voin olla väärässäkin.

Ystävällisesti

Risto J.

__ Wippies-vallankumous on täällä! Varmista paikkasi vallankumouksen eturintamassa
ja liity Wippiesiin heti! http://www.wippies.com/