atom feed5 messages in com.googlegroups.google-appengine[google-appengine] Re: Google appengi...
FromSent OnAttachments
BrettApr 9, 2008 1:44 am 
davidpApr 24, 2008 1:26 pm 
shingleMay 12, 2008 6:43 pm 
EFlightMay 12, 2008 7:03 pm 
shingleMay 14, 2008 3:02 am 
Subject:[google-appengine] Re: Google appengine wont start
From:davidp (diec@gmail.com)
Date:Apr 24, 2008 1:26:37 pm
List:com.googlegroups.google-appengine

I'm having the same problem but still didn't got it working... btw, when installing the Google App Engine SDK it didn't updated the PATH variable... could you tell me what you've got in it?

One weird thing about the error is that it's not even looking for the app.yalm file in the right directory, check this out:

mac:googleapps diecinueve$ dev_appserver.py /Users/diecinueve/Sites/ googleapps/helloworld/ Traceback (most recent call last): File "/usr/local/google_appengine/dev_appserver.py", line 50, in <module> execfile(script_path, globals()) File "/usr/local/google_appengine/google/appengine/tools/ dev_appserver_main.py", line 338, in <module> sys.exit(main(sys.argv)) File "/usr/local/google_appengine/google/appengine/tools/ dev_appserver_main.py", line 287, in main config, matcher = dev_appserver.LoadAppConfig(root_path, {}) File "/usr/local/google_appengine/google/appengine/tools/ dev_appserver.py", line 2425, in LoadAppConfig raise AppConfigNotFoundError google.appengine.tools.dev_appserver.AppConfigNotFoundError

any ideas on what to do?

thanks, david.

On Apr 9, 1:44 am, Brett <bret@gmail.com> wrote:

What command-line did you run the dev_appserver with?

Looks like it cannot find your application directory. You'll need to type in (depending on your platform):

dev_appserver.py path_to_your_directory/

There must be an app.yaml file in the directory, or else dev_appserver won't start.

On Apr 8, 10:43 pm, MAC <ny3r@gmail.com> wrote:

I just installed the SDK and tried to follow the shoutout example.

My error is when I start terminal and actually try to get the web- server up and running i get the following error

-------------------- MACBOOKPRO:Google wahidta$ dev_appserver.py guestbook Traceback (most recent call last):   File "/usr/local/bin/dev_appserver.py", line 50, in <module>     execfile(script_path, globals())   File "/usr/local/google_appengine/google/appengine/tools/ dev_appserver_main.py", line 338, in <module>     sys.exit(main(sys.argv))   File "/usr/local/google_appengine/google/appengine/tools/ dev_appserver_main.py", line 287, in main     config, matcher = dev_appserver.LoadAppConfig(root_path, {})   File "/usr/local/google_appengine/google/appengine/tools/ dev_appserver.py", line 2415, in LoadAppConfig     raise AppConfigNotFoundError google.appengine.tools.dev_appserver.AppConfigNotFoundError MACBOOKPRO:Google wahidta$ dev_appserver.py guestbook Traceback (most recent call last):   File "/usr/local/bin/dev_appserver.py", line 50, in <module>     execfile(script_path, globals())   File "/usr/local/google_appengine/google/appengine/tools/ dev_appserver_main.py", line 338, in <module>     sys.exit(main(sys.argv))   File "/usr/local/google_appengine/google/appengine/tools/ dev_appserver_main.py", line 287, in main     config, matcher = dev_appserver.LoadAppConfig(root_path, {})   File "/usr/local/google_appengine/google/appengine/tools/ dev_appserver.py", line 2415, in LoadAppConfig     raise AppConfigNotFoundError google.appengine.tools.dev_appserver.AppConfigNotFoundError MACBOOKPRO:Google wahidta$

----------------- Help would be appreciated.

Thanks, Tash