atom feed5 messages in org.apache.hadoop.hbase-userRe: Exception when running HBase from...
FromSent OnAttachments
Andy LiFeb 24, 2008 4:24 am 
Jim KellermanFeb 24, 2008 8:13 am 
Andy LiFeb 24, 2008 10:22 am 
Andy LiFeb 24, 2008 11:17 am 
stackFeb 25, 2008 8:18 am 
Subject:Re: Exception when running HBase from Hadoop 0.16 package - java.lang.NoClassDefFoundError org/apache/hadoop/hbase/HBaseConfiguration
From:Andy Li (annn@gmail.com)
Date:Feb 24, 2008 10:22:21 am
List:org.apache.hadoop.hbase-user

Sorry, I forgot to copy/paste the stack trace.

Here is what I get by running ./bin/hadoop jar XXXXXXX On the region server, I get the same following exception in the syslog form the userlog. ========== COPY/PASTE STARTS HERE =========== java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/hadoop/hbase/HBaseConfiguration at java.lang.Class.forName0(Native Method) at java.lang.Class.forName(Class.java:247) at org.apache.hadoop.conf.Configuration.getClassByName( Configuration.java:587) at org.apache.hadoop.conf.Configuration.getClass(Configuration.java :605) at org.apache.hadoop.conf.Configuration.getClass(Configuration.java :631) at org.apache.hadoop.mapred.JobConf.getReducerClass(JobConf.java :788) at org.apache.hadoop.mapred.ReduceTask.run(ReduceTask.java:250) at org.apache.hadoop.mapred.TaskTracker$Child.main(TaskTracker.java :2071) Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.hadoop.hbase.HBaseConfiguration at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:200) at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method) at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:188) at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306) at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:276) at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:251) at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(ClassLoader.java:319) ... 8 more ========== COPY/PASTE ENDS HERE ===========

On Sun, Feb 24, 2008 at 8:13 AM, Jim Kellerman <ji@powerset.com> wrote:

It would be helpful if you could paste the entire exception and stack trace.

--- Jim Kellerman, Senior Engineer; Powerset

-----Original Message----- From: Andy Li [mailto:annn@gmail.com] Sent: Sunday, February 24, 2008 4:25 AM To: hbas@hadoop.apache.org Subject: Exception when running HBase from Hadoop 0.16 package - java.lang.NoClassDefFoundError org/apache/hadoop/hbase/HBaseConfiguration

Hi folks,

Have anyone encountered the same problem when running HBase on Hadoop 0.16?

I installed Hadoop 0.16 from the website, everything comes with default.

Here is the following config file for Hbase. I observed that Hbase directory structure is quite different than the one came from Hadoop 0.15.3.

The config file I use is under this directory. /opt/hadoop/contrib/hbase/conf/ Other config file hadoop-env.sh and hbase-env.sh are both from the default, nothing has been changed.

Here is my hbase-site.xml config file. ========== COPY/PASTE STARTS HERE ========== <configuration> <property> <name>hbase.master</name> <value>10.1.1.2:60000</value> <final>true</final> </property> <property> <name>hbase.client.retries.number</name> <value>10</value> </property> <property> <name>hbase.master.lease.period</name> <value>60000</value> </property> <property> <name>hbase.regionserver.lease.period</name> <value>120000</value> </property> <property> <name>hbase.regionserver.optionalcacheflushinterval</name> <value>600000</value> </property> </configuration> ========== COPY/PASTE ENDS HERE ==========

Does anyone know what is the cause? My guess is the hbase classpath is not setup properly on the system base on the exception message, but not sure why it happened and how to solve it. Any inputs are welcome.

Thanks, -Andy

No virus found in this incoming message. Checked by AVG Free Edition. Version: 7.5.516 / Virus Database: 269.20.9/1294 - Release Date: 2/22/2008 6:39 PM

No virus found in this outgoing message. Checked by AVG Free Edition. Version: 7.5.516 / Virus Database: 269.20.9/1294 - Release Date: 2/22/2008 6:39 PM