atom feed3 messages in org.openoffice.fi.devRe: [dev@fi.ooo] Suomennoksista
FromSent OnAttachments
Risto I. JääskeläinenJun 11, 2008 6:47 am 
Harri PitkänenJun 11, 2008 7:38 am 
Risto I. JääskeläinenJun 11, 2008 9:02 am 
Subject:Re: [dev@fi.ooo] Suomennoksista
From:Risto I. Jääskeläinen (rist@jippii.fi)
Date:Jun 11, 2008 9:02:19 am
List:org.openoffice.fi.dev

OK! Yritän pistää ne tavuviivalla yhteen, niin tulevat kuin aiemmatkin.

t. Risto

On Wednesday 11 June 2008, Risto I. Jääskeläinen wrote:

Hei!

Palainen tässä vähän aiempaan aiheeseen, tai sivuttuun teemaan. Eli ohjelmiston tuotenimen kirjoittamiseen ja taivuttamiseen. Tuolla käännettäessä asia näyttää tältä: $[officename]-tiedostomuotoon Kun tuo sitten tulee ohjetietoihin näkyviin, niin siinä todennäköisimmin lukee OpenOffice.org-tiedostomuotoon, mutta maailman muuttuessa siinä voisi lukea vaikka Mikro Pehmeä-tiedostomuotoon.

No siis minua hieman haittaa, että lausuttuna open ofise piste org on enemmmän sanaliitto kuin yhdyssana ja se on jo itsessään aika pitkä. Jos sen kirjoittaisi .po teksteissä näin: $[officename] -tiedostomuotoon, niin se ei olisi kauhean paha virhe ehkä?

Minua ylimääräinen väli häiritsisi tuossa jonkin verran. Tosin OpenOffice.org on valmiiksikin niin ruma nimi, että mikä tahansa ratkaisu näyttää näissä tapauksissa ikävältä :)

Taivutuspäätteessä taitaa olla samantapainen ongelma, jos tuo muuttujanimi $[officename] päättyisikin purettuna vokaaliin (niinkuin kait joskus on ollutkin?), niin .orgissa -tyyppinen (tai ...name]issa) pääte ei toimisikaan. Eipä tule mieleen mitään varmaa, lyhyttä ja kaunista keinoa, joka edes etäisesti muistuttaisi suomea. .org:ssa ? .org -ohjelmistossa?

Minusta voidaan olettaa, että ohjelmiston tuotenimi on OpenOffice.org. Muuten noista suomennoksista ei millään saa luettavan näköisiä. Jos nimi joskus vaihtuu (elän vielä toivossa, että sitä joskus korjattaisiin), taivutusten korjaaminen on melko mekaaninen toimenpide, joka onnistuu luultavasti päivässä.

__ Wippies-vallankumous on täällä! Varmista paikkasi vallankumouksen eturintamassa
ja liity Wippiesiin heti! http://www.wippies.com/