atom feed94 messages in org.blender.bf-committers[Bf-committers] "Security" gets in th...
FromSent OnAttachments
Daniel Salazar - 3Developer.comApr 27, 2010 5:59 pm 
Matt EbbApr 27, 2010 6:17 pm 
Benjamin TolputtApr 27, 2010 7:09 pm 
Benjamin TolputtApr 27, 2010 7:25 pm 
Matt EbbApr 27, 2010 7:32 pm 
Benjamin TolputtApr 27, 2010 7:57 pm 
Campbell BartonApr 28, 2010 1:03 am 
Daniel Salazar - 3Developer.comApr 28, 2010 1:14 am 
Remo PiniApr 28, 2010 1:34 am 
Benjamin TolputtApr 28, 2010 2:36 am 
horace grantApr 28, 2010 4:28 am 
Benjamin TolputtApr 28, 2010 7:05 am 
horace grantApr 28, 2010 7:56 am 
Remo PiniApr 28, 2010 8:32 am 
Nery ChucuyApr 28, 2010 8:41 am 
Raul Fernandez HernandezApr 28, 2010 8:58 am 
male...@licuadorastudio.comApr 28, 2010 9:30 am 
Bassam KurdaliApr 28, 2010 9:55 am 
Raul Fernandez HernandezApr 28, 2010 10:58 am 
Makslane RodriguesApr 28, 2010 1:52 pm 
horace grantApr 28, 2010 2:28 pm 
Matt EbbApr 28, 2010 2:34 pm 
Charles WardlawApr 28, 2010 2:58 pm 
Makslane RodriguesApr 28, 2010 3:15 pm 
Tom MApr 28, 2010 3:16 pm 
Ruslan MerkulovApr 28, 2010 4:33 pm 
68 later messages
Subject:[Bf-committers] "Security" gets in the way
From:Daniel Salazar - 3Developer.com (zan@gmail.com)
Date:Apr 27, 2010 5:59:50 pm
List:org.blender.bf-committers

I have a history of lost work and time with this so called security features where blender decides to turn off drivers and ignore script links and so on and you don't notice it until you have worked on a faulty rig/scene for a long time or you have rendered some heavy frames and have to do it all over again. In 2.5 since the inclusion of the "trusted source" option this has done nothing but cause problems everywhere from teaching to every day jobs; students load rigs that don't work and naturally they do not know the difference, lost time with clients that in order to review a rig had to turn on the load py scripts option and they didn't knew about it so we all loose time, etc.

Today I sent a render to the farm and when it finished the character was all wrong.. so I spent a long time changing the .B25.blend files on all 17 machines (boot with X session, change preference, reboot again). After all this I launch the render again and when it finished the problem is still there. It so happens that rendering from command line ignores the .B25.blend file... so not good. I had to export animation as MDD point cache and import back as RVKs in order to workaround the missing drivers

http://www.pasteall.org/12745

So my point of view here is: stop playing around with my scene *please*, it's hard enough to get things working for blender to decide to break some random part. And this is the point of view of someone with 8 years of using blender almost every day, imagine someone new trying to figure out this problems?

cheers

Daniel Salazar